XP Service Pack 3 på torsdag

XP Service Pack 3 på torsdag

Microsoft vil begynne å dytte ut Service Pack 3 for Windows XP for automatisk installering torsdag 10. juli.

Det har vært mye uklarhet og vingling frem og tilbake med utdyttingen av Service Pack 3 for Windows XP.

Selve oppdateringen har vært tilgjengelig for manuell installering en god stund, men et stadig behov for feilrettinger har gjort at SP3-oppdateringen ennå ikke er lagt ut for automatisk nedlasting og installering via Windows Update.

Så sent som mandag 7. juli hadde Microsoft bare en vag tidsangivelse å komme med. Da het det at Service Pack 3 vil bli automatisk nedlastet og installert om kort tid, uten noen nærmere spesifisering av tidspunktet.

10. juli klokka 19

Selv om Microsoft-ledelsen i skrivende stund ennå ikke har bekreftet tidspunktet, er Service Pack 3 nå kommet med på listen over oppdateringer som blir tilgjengelig fra torsdag 10. juli klokka 19 norsk tid (klokka 10 om morgenen amerikansk vestkyst-tid).

Dette dreier seg om oppdateringer både fra Windows Server Update Services (WSUS), som mange bedrifter er tilknyttet, og via Windows Update (WU) og Microsoft Update Web-baserte tjenester.

Last ned Windows XP SP3 via Windows Update her .

Last ned Windows XP SP3 her (norsk versjon) her .

Last ned Windows XP SP3 her (engelsk versjon) her.

Utsettelser

Microsoft har utsatt varslede utrullinger av automatisk installering av Service Pack 3 for Windows XP to ganger denne våren.

I slutten av april oppdaget Microsoft en feil knyttet til kompatibilitet mellom operativsystemet og Microsofts Retail Management System (RMS), som er programvare for handelsvirksomhet.

Samtidig stanset Microsoft den automatiske installasjonen av Service Pack 1 for Windows Vista, som allerede var blitt gjort tilgjengelig for utvalgte brukere.

Noen uker senere la Microsoft inn et filter i Windows Update som skulle sperre for automatisk installering av Windows XP Service Pack 3 på pc-er med AMD-prosessor, etter meldinger om at installasjonen kunne føre til en uendelig rekke av omstarter.

Ifølge Computerworld USA er det ennå uklart hvordan den automatiske distribusjonen av Service Pack 3 vil påvirke brukere med AMD-baserte pc-er som ikke har installert feilrettingen fra juni.

XP-salget stanset

Utrullingen av Windows XP Service Pack 3 kommer like etter at Microsoft stanset salget av Windows XP og gjorde slutt på muligheten for at pc-produsentene kunne forhåndsinstallere XP, bortsett fra på små bærbare pc-er.

Windows XP-brukere som ikke ønsker å få installert Service Pack 3, kan enten slå av automatisk oppdatering i Windows Update eller laste ned og installere Windows Service Pack Blocker Tool Kit , som kan blokkere for installering av Service Pack-oppdateringen i hvert fall frem til april 2009.

Slippkandidaten til Service Pack 3 for Windows XP ble gjort tilgjengelig allerede i desember i fjor. Opprinnelig var Service Pack 3 for XP ventet allerede mot slutten av 2006, så dette er en oppdatering som har hatt en lang vei frem til målstreken.

Les om:

Utvikling