Yahoo vil betale hackere

Yahoo vil betale hackere

Vurderer å åpne lommeboka for hackere med gode ideer.

Uavhengige hackere har hjulpet Yahoo fra idé til produkt tidligere, og nå vurderer selskapet atter å be om assistanse.

- Vi er åpne for mange måter å ha aksjer i kreative, unge selskaper på, sa Jeff Kinder, Yahoo-direktør for mediaprodukter og -løsninger, på Yahoo Open Hack Day i Bangalore, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Han legger hastig til at Yahoo ikke har øremerkede økonomiske midler til formålet, og heller ei en modell eller kriterier for slike investeringer.

Har hjulpet før

Hackere og Open Hack Days har vist seg å være gode kilder for nye ideer og teknologier for Yahoo, ifølge Kinder. Meme, en mikrobloggingsside, ble gjort om fra en intern Yahoo-produktidé til et produkt på Yahoos plattform etter en Open Hack Day i Brasil 2008.

Etter at programmeringsgrensesnittet for Meme på YQL (Yahoo Query Language) ble åpnet for hackere på den nevnte konferansen i Brasil, skapte utviklerne verktøy for å få mer verdi ut fra Meme.

- I korte trekk hjalp utviklermiljøet oss virkelig med å gjøre om produktet til hva det er i dag, takket være Open Hack Day, sier en talsmann for Yahoo.

Meme er blant annet rullet ut i Brasil, Filippinene, Indonesia, Mexico, Taiwan og India.

Koprol, en mobil stedsbasert sosial nettverksside i Indonesia, som Yahoo kjøpte i mai, ble også satt opp av hackere som viste frem sin teknologi på Yahoo Hack Day i Indonesia i fjor, ifølge Kinder.

Får tilbakemelding og ideer

Hack Days startet som et internt arrangement for Yahoo-utviklere, men har utvidet seg til å omfatte utviklere i en rekke steder, deriblant England, Brasil, Taiwan og Bangalore.

I Bangalore meldte det seg på 1800 folk, hvorav rundt 500 ble valgt ut til å delta. Det var også 123 hackere på konferansen. Ifølge en talsperson for Yahoo er det den største Open Hack Day med selskapet som vært så langt.

Konferansen hjelper også Yahoo få tilbakemelding på sine nye programmeringsgrensesnitt og teknologier, slik som YAP (Yahoo Application Platform) og YQL, ifølge Kinder.

- Open Hack Days får frem mange ideer som bidrar til våre tanker innad i selskapet, legger han til.

Utvikling