Våkn opp, Nokia!

Våkn opp, Nokia!

En merkelig skrue skal tilfredsstille både privat og på jobb.
Mobilmarkedet krever integrering av "kule" private tjenester med profesjonelle funksjoner. Nokias 6260 er et modig forsøk å bryte noen grenser og levere en telefon som er hip og profesjonell samtidig.

Den nye foldertelefonen er spekket med teknologi. Push-to-talk, Bluetooth, html-leser, infrarød, Java og Symbian-programvare, Quickword og Quickpoint, og radio og mp3. Kalenderfunksjonen er lett tilgjengelig og den første som frister meg til å bruke aktivt i hverdagsliv. I tillegg er telefonen kjapp, tastene er fine, lyse og lett å betjene. Verre er det med navigasjonen og Nokias valg å legge tastaturet på begge brettene av telefonen.

Morsomt er muligheten å rotere folderne for å bruke øverste delen som kamera-søker. Lett å ta bilder med kameraet på siden, selv om selve VGA-kameraet ikke er det beste på mobilmarkedet. Ulempen er at kameraet automatisk aktiveres, også når man bare snur brettet litt for langsomt.

Synd at Nokia stapper så mye teknologi i en telefon, men bommer på de enkleste funksjoner. Alarmen er begredelig, må innstilles hver dag med 18 klikk! Telefonen har heller ikke stopwach eller countdown. Finnene bør vite at dagens liv dreier seg om tid, om det er et viktig møte, om det er å hente ungene eller bake brød. Å kutte ut sånne enkle tidsfunksjoner er direkte teit og ødelegger mye for 6260-modellen.