Vant britisk prestisjeavis

Vant britisk prestisjeavis

Norske Escenic skal levere nytt publiseringssystem til den britiske kvalitetsavisen The Independent. -Det er en ganske svær deal, sier Escenic-sjef Øyvind Ørbæk.

Escenic skal levere en sentralisert nettpubliseringsløsning til Independent News & Media Group. Dette forlaget gir ut aviser i Storbritannia og Irland, inkludert The Independent i London.

 

- Vi tror dette er den største content management-kontrakten for et norsk selskap på veldig lang tid. I første omgang dreier det seg om tre til fire millioner kroner i lisenser, sier Ørbæk.

 

Gjennombrudd

 

På mediesiden i Storbritannia er dette utvilsomt et gjennombrudd for det norske selskapet. Avismarkedet der er stort, og The Independent er en markant avis med noen av øyas beste skribenter om bord. Den leses over hele verden.

 

- Vi tror at det gir et signal, ikke bare i det engelske, men også det amerikanske og australske markedet, sier Ørbæk.

 

Escenic har fått bra gjennomslag for sine publiseringsløsninger i medie-Norge. De brukes av blant andre Aftenposten, Nettavisen og A-pressen.

Ifølge Ørbæk har Escenic også 90 prosent av det nederlandske mediemarkedet og er på god vei inn i det amerikanske via en avtale med Digital Technology International.