Vasker heller dassen

77 prosent av Yahoos epost-brukere vasker heller toalettet enn å slette søppelpost.
En undersøkelse Yahoo har foretatt blant egne brukere viser at folk er drittlei søppelpost. Tre av fire som svarte på undersøkelsen sier de heller vil stå på hue i do enn å fjerne uønsket epost.

Det oppsiktsvekkende resultatet fører til at Yahoo nå oppgraderer sine antispam- og antivirus-tjenester.

Fra nå av vil alle vedlegg som sendes og mottas fra en Yahoo-innboks skannes for virus. Infiserte filer vil ikke kunne sendes, hentes ned eller videresendes. Brukere som abonnerer på betal-tjenesten Yahoo Mail Plus vil også kunne få meldingene rensket for virus.

Blir formynder

Tidligere var antivirus-kontroll frivillig. Mange skrudde av denne funksjonen for å få foretatt raskere nedlasting. De siste måneders alvorlige virusangrep har fått Yahoo til å ta på seg formynderrollen slik at alle meldinger nå sjekkes.

Yahoos nye tjenestetilbud består av fire funksjoner som skal redusere søppelpost-problemet.

AddressGuard gir brukeren midlertidig passord som kan oppgis på nettsteder som ber om epost-adresse.

SparGuard Pluser en oppgradering av dagens søppelpost-filter og gir rom for personlige preferanser.

Message Viewssorterer meldinger utifra om avsender ligger inne i adresseboka eller ikke, noe som kan gjøre det letter å skille uønsket epost fra ønskede meldinger.

Ressurssenter

Yahoo har også opprettet et eget ressurssenterfor tiltak mot søppelpost. Undersøkelsen viser nemlig at mange brukere ikke vet hva de bør, eller ikke bør, gjøre. Mange svarer for eksempel fortsatt på søppelpost og mottar dermed enda større mengder slik post.

Forrester-analytiker Jim Nail sier til IDG News at selv om Yahoo gjør en god jobb for å hindre søppelpost, vil ikke problemet avta før en får gjort noe med såkalt "spoofing", altså at uvedkommende stjeler avsender-adresser. Et prosjekt som heter Project Lumos ser nå nærmere på hva som kan gjøres for å hindre slike adresse-tyverier.