Vekk med utenlandstrafikk

Vekk med utenlandstrafikk

Utenlandske brukere skal siles ut fra norske nettsteders besøkstall. Det er forslaget fra TNS Gallups' metodegruppe, RedMeasure.
Forslaget ble aktuelt i sommer, da blant andre TV2 Nettavisen og Aftenpostens nettutgave fikk rekordhøye treff fra besøkende i utlandet som ville lese om sex-stuntet under Quartfestivalen, skriver Kampanje.

Etter lengre tids spekulasjon rundt arbeidet med å finne en løsning på hvordan en skal forholde seg til utenlandske brukere når det gjelder trafikken på de ulike nettstedene, har metodegruppa fastlagt forslag om regelendringer som skal sørge for at utenlandstrafikken på norske nettsteder skilles ut. Riktignok uten at trafikken fra norske brukere i utlandet skilles ut.

Forslaget er sendt ut på høring til alle aktørene involvert i RedMeasure. Om de foreslåtte regelendringene blir gjennomført, vil bli avklart i løpet av neste uke. Det vil i tilfelle få konsekvenser for blant andre TV2 Nettavisen og Aftenpostenes nettutgave som har egne engelskspråklige seksjoner.