Vekst etter Linux-satsing

Vekst etter Linux-satsing

Novells brukerforum i Norge har omfavnet selskapets Linux-satsing med åpne armer.
SARPSBORG: Samlingen i Sarpsborg denne uken var den 25. for Novell brukerforum i rekken, og samlet 111 deltakere. I 12 år har de hatt to årlige samlinger, fra og med i år går de ned til en storsatsing i året. Samlingen favner faglige seminarer, årsmøtet for forumet og sosiale aktiviteter. Øivind Ekeberg, til daglig ansatt hos Telenor Telehuset AS leder forsamlingen.

-- Her finner du representanter for store og små bedrifter og offentlige organisasjoner som fylker og kommuner. Vi fokuserer på faglig utbytte for it-proffe, og har få rene salgsforedrag. Denne gjengen er først og fremst er opptatt av faglig fornyelse, mener Ekeberg.

Spennende

Ekeberg opplever at Novells Linux-satsing har gitt et spennende tilskudd til it-utviklere som jobber med produkter fra Novell.

-- Faglig kan jeg bare snakke for meg selv, men Linux-utvidelsen i Novells produktsatsing gir fornyelse i eget miljø.

Han mener bransjen har manglet en stor, velrenommert aktør som kan sette sammen og støtte en fyldig portefølje av Linux-produkter og løsninger. Forumet har strevd litt med oppslutningen de siste årene. Årets nye interesse tilskriver Ekeberg Linux-fokuset.

-- I tillegg ser vi at vi som et Novell brukerforum plutselig kan tilby de kanskje tidvis mindre organiserte Linux-utviklerne et profesjonelt forum å forholde seg til, sier Ekeberg.

Skolelinux ble behørig presentert under årets forum, og representantene derfra uttrykte stor tilfredshet med å kunne delta i en sammenheng som dette.

-- Skolelinux er bare et av mange eksempler på miljøer det er aktuelt for oss å samarbeide med, mener Ekeberg.