Vekst og status quo i databasemarkedet

Både IDC og Gartner konkluderer med at fjoråret ble et godt år i markedet for relasjonsdatabaser. Oracle er fremdeles størst og Linux kommer som en kule.

Den totale omsetningen i relasjonsdatabasemarkedet kom på 13,8 milliarder dollar i fjor, noe som tilsvarer en vekst på 8,3 prosent, ifølge Gartner. IDC mener at omsetningen lå på 14, 6 milliarder, en vekst på 9,4 prosent.

 

Det er ingen forandringer i rangeringen av de fem største leverandørene. Oracle har størst markedsandel, med 44,6 prosent, ifølge IDC-tallene. IBM, Microsoft, Sybase og NCR Teradata tar de neste plassene. Gartner har den samme listen bortsett fra at de rangerer NCR foran Sybase.

 

Alt i alt har disse fem 94 prosent av markedet for relasjonsdatabaser.

 

Åpen kildekode

 

Databasesytringssystemer basert på åpen kildekode viser sterkest vekst, ifølge Gartner, men omsetningen er ikke all verden. Linux vokste mest av alle plattformene (84 prosent).

 

IDC tror at leverandører som baserer seg på åpen kildekode vil bite godt fra seg fremover og bidra til en fundamental forandring i hvordan databaseprodukter prises og lisensieres.

 

Gartner mener også at databasemarkedet vil ha en sunn vekst frem til 2010.