Veksten i pc-salget dobles

Veksten i pc-salget dobles

Pc-salget vil øke med 18 prosent i år, mot 10,3 prosent i fjor. Mye av veksten vil komme i andre halvår.
Den globale pc-omsetningen kommer til å beløpe seg til 366 milliarder kroner i 2004, tror analyseselskapet IDC. Det er økning på 18 prosent i forhold til fjorårets omsetning som endte på 310 milliarder kroner.

Raskere versjoner av Intels Prescott Pentium 4 og oppgradering av brikkesettet etter den ventede Grantsdale-lanseringen, vil drive opp salget når det lir utpå året. Grantsdale vil ifølge IDG News har sammenknytningsteknologien PCI Express og støtte for raskere minnebrikker.

Både bedrifter og privatpersoner ventes å bruke mer penger på pc-er i år enn i fjor. Etter at bedriftene har utsatt oppgradering av datamaskinene som ble innkjøpt i forbindelse med årtusenskiftet, tror IDC at mange vil ta skrittet ut i år.

Omleggingen fra stasjonært til bærbart fortsetter også. Alle typer bærbare pc-er vil gå unna som varmt hvetebrød. Salget av stasjonære pc-er stagnerer derimot. Unntaket er maskiner til under 7000 kroner, hvor analytikerne venter kraftig vekst.

Til tross for den sterke generelle veksten, må pc-produsentene ta høyde for kraftige sesongsvingninger. Det ble market minnet om da Intel nylig måtte sende ut melding om at prosessorsalget blir litt lavere enn forventet i årets første kvartal.