Velkommen til verden Evry

Velkommen til verden Evry

DND: Kultur er det som skjer når folk prøver å jobbe sammen

Av Claire Czternasty Hembre, prosjektleder, EVRY Consulting

I dag er et nytt IT-selskap født. Det navnet som ble offentliggjort representerer et helt nytt firma som har blitt bygd, stein på stein, det siste året.

Jeg vet hva jeg snakker om. Der har jeg vært ansatt, oppkjøpt, fusjonert og skeptisk. I løpet av noen få måneder har jeg gått fra å være ansatt i et lite konsulentselskap (Avenir, ca. 200 ansatte) til å være en del av EDB Ergogroup på ca. 10.000. Året var 2010.

En fusjon er alltid følelsesladet. Firmaet vi jobber i er en stor del av vår sosiale identitet. Over natta er konkurrentene våre blitt kolleger. Men min jobbhverdag påvirkes i liten grad; kundene er de samme og oppdragene fortsetter. Mens Terje Mjøs snakker om “vision” og “mission”, inntar jeg en litt “wait & see”-holdning.

Og jeg får se. I begynnelsen av 2011 presenteres et forslag til fire verdier for det nye selskapet. Viljen til å involvere alle er stor, og det den første såkalte “Bring Information To Life”-turneen starter. Denne store forankringsprosessen består av 30 workshops utført gjennom hele organisasjonen. Av ulike grunner deltar jeg ikke, men det gjør 1283 andre.

I september er budskapet fra ledelsen: Vi har Nytt Navn, men før vi lanserer det skal vi fylle det med innhold. Innhold før navn, altså.

I oktober er to av de fire opprinnelige foreslåtte verdier blitt endret. Jeg våkner. Det er bare å innrømme: jeg er mer komfortabel med å skulle “go beyond expectations” enn “excellence”. Og det å jobbe i “perfect sync” virket ikke helt overbevisende, men “perform together”, det kan jeg klare! Tydeligvis er jeg ikke den eneste. Og vi ble hørt.

Det er da verdi-turne 2.0 starter, og denne gangen skal alle delta i workshopene. Jeg er blitt nysgjerrig. Gradvis så flyter det over til ren entusiasme. Engasjement fra våre strålende “kulturpiloter” smitter. Atmosfæren er preget av felleskap, og det er høyt under taket. Resultatet er at alle og enhver skal komme på et tiltak som støtter verdiene, og midlene som er tatt i bruk er innovative.

Entusiasmen nådde et høydepunkt sist lørdag, da det nye navnet ble avslørt på Telenor Arena under en gedigen fest for alle ansatte. Over 80 % møtte opp.

Ja, kultur er mer enn verdier og en stor fest, men det å være i samme båt, den følelsen av tilhørighet - det er et veldig godt utgangspunkt for å bygge en felles identitet.

Velkommen til verden, EVRY. Du har jammen mye kjøtt på beina til nyfødt å være.