Venner og fans hyller Steve Jobs

Venner og fans hyller Steve Jobs

Apple-gründeren blir hyllet av både venner, kjendiser og fans. - Han forandret verden, sier Barack Obama.

Natt til torsdag ble det kjent at Steve Jobs har gått bort, 56 år gammel.

Etter at Apple offentliggjorde nyheten om Jobs' bortgang i en pressemelding, begynte hyllestene å renne inn.

Apples nettsider gikk i svart og hvitt natt til torsdag, og viser bare et bilde av Jobs i sin ikoniske svarte høyhalsede henser.

- Apples har mistet en visjonær og et kreativt geni, og verden har mistet et fantastisk menneske. De av oss som har vært heldige å få kjenne og arbeide sammen med Steve, har mistet en kjær venn og en inspirerende mentor, skriver selskapet på sine sider.

Obama: - Han endret livene våre

- Steve var blant de beste amerikanske innovatørene - modig nok til å tenke annerledes, modig nok til å tro at han kunne forandre verden, og talentfull nok til å gjøre det, sa USAs president Barack Obama i en uttalelse natt til torsdag.

- Han endret livene våre, satte en ny standard for mer enn en bransje, og oppnådde en av de sjeldeste bragdene i menneskehistorien: han forandret måten hver av oss ser verden på.

Utenfor Jobs' hjem i Palo Alto begynte folk å legge ned blomster kort tid etter at nyheten om hans dødsfall ble kjent. Politiet sperret av gaten, men en rekke blomster hadde allerede blitt lagt ned.

Jobs døde fredelig natt til torsdag etter en lang kamp mot kreft i bukspyttkjertelen. Han var omgitt av sin familie, skriver IDG News Service.

- En ære å jobbe med Steve

Jobs' dødsfall var ikke uventet, men har satt i gang et skred med kondolanser, hyllester og triste meldinger på internett. På Twitter gikk hashtagen "#RIP Steve Jobs" raskt opp som trending topic.

Microsoft-gründer Bill Gates sa han ville savne sin tidligere konkurrent og kollega.

- For de av oss som var heldige nok til å jobbe med Steve, har det vært en stor ære, skriver Gates på Twitter. - Jeg kommer til å savne Steve enormt.

En av Googles gründere, Sergey Brin, sier Jobs var en stor inspirasjon.

- Helt fra de tidlige dagene i Google trengte ikke jeg og Larry å se lenger enn til Cupertino for inspirasjon etter visjon og lederskap. Steve, din søken etter det perfekte kan føles av alle som noensinne har kjent på et Apple-produkt (inkludert MacBook-en jeg skriver dette på akkurat nå). Og jeg har sett det med mine egne øyne de få gangene vi har møttes, skriver Brin i et Google+-innlegg.

Tidligere sjef i Sun Microsystems, Scott McNealy, hyller også Jobs.

- Jeg mener han er den beste entrepenøren vi har kjent eller sett. Bare se på hva han gjorde med Apple, hva han gjorde med Pixar.

Mark Zuckerberg hyller også Jobs, som antagelig har vært et stort forbilde.

- Steve, takk for at du var en mentor og en venn. Takk for at du viste at det går an å forandre verden. Jeg kommer til å savne deg, skriver Facebook-grunnlegger og -sjef Mark Zuckerberg på sin personlige Facebook-profil.

Hylles også av kjendisene

Steve Jobs har ikke bare jobbet i Apple. Han var også grunnlegger av Pixar Animation Studios, og bidro sterkt til å forene Hollywood og Silicon Valley på digitalt vis. Også kjendisene hyller Apple-gründeren.

- Design er ikke bare hvordan måten et produkt ser ut eller føles. Design er måten det virker. - Steve Jobs RIP, skriver den ferske «Two And A Half Men»-stjernen Ashton Kutcher på sin Twitter-profil.

- Steve levde ut California-drømmen hver eneste dag. Han forandret verden, og inspirerte oss alle, skriver actionhelt og tidligere California-guvernør Arnold Schwarzenegger på Twitter.