Venter mer it-moro neste tiår

Venter mer it-moro neste tiår

Microsoft-sjef Steve Ballmer mener de neste ti årene vil by på mer innen informasjonsteknologi enn de ti foregående.
-- Jeg tror de neste ti årene vil bringe mer positiv endring og innovasjon enn de foregående ti, sa toppsjef Steve Ballmer da han åpnet Microsofts teknologikonferanse Teched i San Diego.

Selv om trange budsjetter og sikkerhetsutfordringer vil fortsette å slite på it-avdelingene, vil endringene de kommende årene påvirke samfunnet mer enn pc-en, bredbånd og mobiltelefonen, hevdet Ballmer.

Han viste til utviklingen innen talegrensesnitt, kunstig intelligens, forbedret søk, mobilitet og samspill (interoperability -- red. anm.) som hovedområdene for innovasjon. Ballmer ser informasjonsteknologi som den største endringsfaktoren i dagens samfunn sammen med helse og utdanning. -- Vi har alle i denne salen en mulighet til å endre verden på en positiv måte, sa Ballmer i åpningstalen.

Nye verktøy

For å hjelpe de 11.000 deltakerne på Teched og utviklere verden over å endre verden, lanserte Microsoft flere nye verktøy. Ingen av dem overraskende.

Visual Studio 2005 Team System er en utvidelse av Microsofts utviklerverktøy som skal tillate alle medlemmer i en it-organisasjon å jobbe sammen. Det vil bli tilgjengelig samtidig med neste versjon av Visual Studio 2005, en gang i første halvår neste år.

Web Services Enhancements 2.0 er et tillegg til Visual Studio .Net som skal bidra til utvikling og bruk av web-tjenester som sikres med de seneste sikkerhetsprotokollene. WSE 2.0 er tilgjengelig for nedlasting nå.

Office Information Bridge Framework er et sett verktøy for utviklere som skal gjøre web-tjenester tilgjengelig for Office-produkter som Word, Excel og Outlook.

Advarer

Microsofts satsing på web-tjenester og .Net har vært riktig, ifølge Ballmer, som hevder at over halvparten av alle utviklere i USA bruker .Net utviklingsverktøy. Han trerkker også frem Microsofts innsats for å lage åpne standarder for web-tjenester og viste til samarbeid med IBM, andre konkurrenter og standardiseringsorganisasjoner .

-- Vårt selskap har investert mye mer i samspill de siste fire-fem årene enn folk noensinne gir oss anerkjennelse for, sa Ballmer.

Tross sin optimisme om endring av verden, kom Ballmer også med en advarsel. Dersom sikkerhetsproblemer ikke blir løst, kan tilliten til informasjonsteknologi gå tapt, og det vil kunne bli svært ødeleggende.

Årets Teched er da også preget av sikkerhetsspørsmål når det gjelder seminarer, diskusjoner og produkter, i tråd med Ballmers linje om at sikkerheten skal ha høyeste prioritet.

-- Vi garanterer at Microsoft skal ha verdens sikreste programvare, sa han nylig ved en annen konferanse.