Venter på raid fra svensk politi

Venter på raid fra svensk politi

Pirate Bay mener de har fått informasjon om en nært forestående politiaksjon.

Lokale politimyndigheter skal ha fått fullmakt til en ny aksjon mot fildelingstjenesten, men Pirate Bay-teamet har fått nyss om planene og har derfor valgt å offentliggjøre at de er kjent med politiets ransakingsplaner, skriver Torrentfreak.

Det er et halvt tiår siden sist politiet gikk til aksjon mot Pirate Bay, da 65 politimenn slo til og beslagla fildelingstjenestens server. Bare noen dager senere var Pirate Bay tilbake på nett og i full drift. I kjølvannet av saken ble fire personer tilknyttet Pirate Bay dømt til fengsel og store erstatningskrav, men myndighetene lyktes aldri med å fjerne Pirate Bay fra nettet.

Svenske myndigheter er i gang med å planlegge en ny aksjon, men denne gangen er Pirate Bay-teamet forberedt.

- Den svenske statsadvokaten, Frederick Ingblad, satte i gang en ny etterforskning av Pirate Bay i 2010. Vi har fått lekket informasjon nå og da fra flere kilder, med nesten jevne mellomrom, skriver Pirate Bay på sin blogg.

Mange kilder lekker

- Årsaken til at informasjon lekkes til oss er som regel at melderne er uenig i det som foregår. Det burde myndighetene ha i bakhodet – selv deres eget folk er uenig, skriver Pirate Bay.

Overfor Torrentfreak har Pirate Bay bekreftet at informasjonen de sitter på er ekte. Politiet har fått ransakingsordrer, og to kjente anti-pirat aktorer, Frederick Ingblad og Henrik Rasmusson, skal være involvert.

- Siden vi flyttet til et .se-domene er etterforskningen blitt intensivert. Vi synes etterforskningen er interessant, med tanke på at ingenting av det Pirate Bay gjør er ulovlig, sier Pirate Bay-teamet til Torrentfreak.

Pirate Bay har de senere år gjort en rekke grep for å hindre at nettstedet skal kunne stenges helt, selv om både servere, domenenavn og internettilgang skulle bli blokkert.

Forrige uke fjernet Pirate Bay alle .torrent filer, og ble i stedet et såkalt ”magnet link”-nettsted. Dermed kan hele nettstedet lagres som en fil som bare er et par hundre megabyte stor.