Venter vekst for trådløse bedriftsnettverk

Økt sikkerhet, bærbare med innebygd trådløsmuligheter samt vekst innen mobil ip-telefoni, vil føre til kraftig vekst i markedet for trådløse nettverk.
Ifølge analyseselskapet Dell'Oro vil markedet får trådløse nettverk mer enn dobles i verdi frem mot 2009.

Analytiker Greg Collins sier at trådløse nettverk vokser utover bransjer som helsevesen, utdanning og detaljhandel som har hatt spesielle behov for trådløse nettverk.

- Generelle bedrifter er nå i ferd med å investere i trådløshet som en følge av at kostnadene på klient-utstyret synker og sikkerhets- og administrasjonsutfordringene blir tatt hånd om, sier han.

Blir standard

Markedet for trådløse nettverk til bedriftene vil vokse til en omsetning på 3,5 millioner dollar i 2009. I år estimeres markedsverdien til 1,1 milliarder dollar.

I hjemme- og småkontor-markedet blir trådløsmuligheter en integrert funksjon i kabel- og dsl-modemer. Og det er en utvikling som kan riste litt opp i det etablerte markedet som er dominert av Ciscos Linkys-divisjon, ifølge Collins.

Dell'Oro spår at i løpet av 2009 vil 70 prosent av alle solgte bredbåndsrutere ha trådløst nettverk som en integrert funsjon.