Verdens beste e-svindel

Verdens beste e-svindel

En nigeriansk astronaut er strandet på den russiske romstasjonen Salyut T-16z. Har du penger til ham?
Forbrukermyndigheter i staten New York i USA har gjennomført en kåring av de verste epost-svindlene, under tittelen «Spam and Bologna». Hele 2.000 kandidater var med i konkurransen.

Blant de 2.000 var det mengder av vanvittige og tåpelige historier, men vinnersvindelen i kategorien «Most Outrageous» skilte seg likevel nokså klart ut:

Den verste, eller beste, e-svindelen er en av de velkjente nigerianske epostsvindlene, nærmere bestemt en epost hvor det fortelles om en nigeriansk astronaut som har tatt en hemmelig rakettur til den russiske romstasjonen Salyut T-16z, hvor han så har strandet.

Den gode nyheten for deg ved denne historien er at hvis du bare sier ja til å hjelpe til, og senere legger ut beskjedne 3.000 amerikanske dollar, eller rundt 21.000 norske kroner, slik at russiske myndigheter kan hente den uheldige nigerianeren tilbake til jorda, vil du få utbetalt prosenter av lønna astronauten har til gode, skriver Dagbladet.no.

Siden mannen har sittet strandet på den russiske romstasjonen helt siden Sovjetunionen gikk i oppløsning i 1990, utgjør lønna han har til gode hele 15 millioner dollar. Gode hjelpere vil dermed bli behørig lønnet.

Om du ikke har hørt om den russiske romstasjonen, så er det kanskje fordi den er "hemmelig". Den strandede astronauten var for øvrig første afrikaner i rommet, så tidlig som i 1979, ifølge brevet.