Verdens beste mobiltelefon

Verdens beste mobiltelefon

TEST: Dette er uten tvil den beste telefonen på markedet. Har du ikke behov for 3G, er dette et klart valg.

Sony Ericsson har nok en gang klart å komme opp med en telefon som bare må bli en kjempesuksess. 

Telefonen har svært mye til felles med K750i som sikkert mange husker som en meget god telefon. Med dette som utgangspunkt har Sony Ericsson strukket seg enda lenger.

Vi kommer i denne testen til å konsentrere oss om det som er forbedret og lagt til i forhold til K750i.

W800i er en musikktelefon

Man har til og med gått såpass langt at den har fått Sonys varemerke «Walkman» med som betegnelse. Dette er ikke uten grunn. W800i står for den beste musikkintegreringen vi har sett i noen telefon frem til nå.

Bare en såpass enkel ting som minne, viser at SE mener alvor. Telefonen har et innebygd minne på 34MB, noe som ikke holder lenge.

W800i har imidlertid støtte for minnekort, og SE har funnet det for godt å levere telefonen med et Memory Stick Duo Pro- kort på hele 512 MB.

I praksis betyr dette at du får plass til et eller annet sted mellom 5 og 10 CD-er, avhengig av kvaliteten, på MP3-filene.

Mediespilleren som styrer det hele, er også meget god. Du kan selv bestemme rekkefølge på låter, og sortere dem etter artist, etc. I tillegg kan du også opprette spillelister, noe som er en stor fordel. Mediespilleren kan startes og pauses ved hjelp av en egen knapp på siden av telefonen, noe som gjør spilleren svært lett tilgjengelig.

Vi må også legge til at man også har integrert Sonys Mega Bass teknologi. Dette gir en langt bedre lytteopplevelse og dybde i musikken.

Har også FM-radio

Det faktisk en RDS-radio, noe som gjør også denne brukeropplevelsen svært positiv.

Man kan ikke snakke om musikk og lyd i W800i uten samtidig å nevne håndfrisettet med stereo som følger med. Dette er faktisk av helt utmerket kvalitet, og for første gang følte vi ikke noe behov for å skifte dette ut med et annet og bedre.

Dette fungerer som sagt også som et håndfrisett, og hvis telefonen ringer midt inne i U2s siste album, settes automatisk musikken på pause og du er over i telefonfunksjonen. Når røret legges på, startes musikken automatisk opp.

Kamera med 2 megapiksler

At W800i også har et  kamera med 2 megapiksler forringer ikke helhetsinntrykket. Dette tar faktisk helt utmerkede bilder og støttes opp av et eget fotolys.

Du erstatter ikke et dedikert digitalkamera, men du er langt på vei til å få en fullverdig måte å ta kjappe bilder som kan brukes til mer enn bare MMS.

Ikke 3G

W800i har støtte for Bluetooth og Ir. Det eneste vi beklager er at den ikke støtter verken EDGE eller 3G. Dette hadde gjort telefonen til en helt unik opplevelse.

Vi må også nevne batterilevetiden. Denne er helt unik. Vi snakker om taletid på opp imot 9 og 10 timer, samt en stand-by tid på rundt 400 timer. Poenget er at dette ikke er teoretiske tall. Taletiden er faktisk så god.

Kjører man musikkspilleren hele dagen, går selvfølgelig batterilevetiden ned, men den holder etter vår erfaring fremdeles godt, og har ikke så stor innvirkning som vi ville trodd den skulle ha.