Verdens første trådløse kompaktkamera

Verdens første trådløse kompaktkamera

Nikon lanserer i dag verdens første digitale kompaktkameraer med innebygd Wi-Fi. Og åtte megapiksler.

Nikons nye Coolpix P1 og P2 gir brukere mulighet til å overføre og skrive ut bilder uten kabler.

De nye modellene er rettet mot forbrukere som ønsker et supplement til alle de andre trådløse apparatene de har i og utenfor hjemmet. COOLPIX P1 og P2 kan brukes i et hjemmebasert Wi-Fi-miljø, noe som forenkler den trådløse overføringen av bilder til en datamaskin eller skriver.

Ikke billig

Coolpix P1 kommer i svart og sølv og har en oppløsning på hele 8 megapiksler – P2 leveres i sølv og har 5,1 megapiksler – 3,5x optisk Zoom-Nikkor-objektiv og en stor 2,5-tommers LCD-skjerm for enkel visning. Begge modellene har øyeblikkelig oppstart, mulighet for raske serieopptak med opptil 2,5 bilder i sekundet (fps) og en funksjon for VGA-filmopptak med høy kvalitet, inkludert en elektronisk vibrasjonsreduksjon på 30 fps, noe som skal gi en nøyaktig fargegjengivelse. Kameraene er i salg fra september 2005, og veilendende prisen er kr 4690 (P1) og kr 3590 (P2).

I tillegg til Wi-Fi-funksjonaliteten har både Coolpix P1 og P2 blenderprioritert automatikk, som gir gjør det mulig å eksperimentere med dybdeskarphet. Du kan fokusere på en gjenstand eller et ansikt mens resten av bildet er uskarpt. I tillegg har kameraene spesialfunksjoner som ansiktsfokus, D-Lighting og korreksjon av rød øyerefleks, slik at du som bruker enkelt kan forbedre bildekvaliteten.

D-Lighting får frem alle detaljer og optimal kontrast ved å kompensere for undereksponerte områder uten å påvirke riktig eksponerte områder.

Med et oppladbart EN-EL8 litiumionbatteri, som følger med begge modellene, kan du på Coolpix P1 lagre rundt 180 bilder, mens P2-kameraet kan inneholde 190 bilder.