Verdens grønneste it-selskaper

Verdens grønneste it-selskaper

Google og Cisco kan ha best samvittighet. Men hvem forurenser mest?

Greenpeace har publisert den sjette utgaven av sin Cool IT Ranking, hvor verdens største it-selskaper bli sammenlignet og målt på miljøinnsats. Det skriver Computerworld Danmark.

Denne gangen deler Google og Cisco førsteplassen. Begge hadde 58 av 100 mulige poeng.

Deretter følger Ericsson, Fujitsu, Sprint, Wipro og HP.

Den enkelte selskapene på listen er dømt etter innsats for å redusere egne utslipp og utvikling av miljøvennlige it-løsninger, samt deres innsats for å øke bevisstheten rundt miljøet.

Greenpeace kritiserer at de store it-selskapene ikke øver politisk press for å få i gang vedtak om strengere lover for energi.

- It-bransjens fremgang vil forbli blokkert av store uøkologiske energiselskaper så lenge it-selskapene ikke bruker deres politiske makt til å presse på for å få en miljøvennlig desentralisert energi, sier elektronikk-ekspert Claudia Spinz fra Greenpeace.

Smarte løsninger kan redusere utslipp

Verken Apple, Amazon eller Facebook har kommet med på listen over de 20 mest miljøvennlige it-selskapene i verden.

IBM og Microsoft ligger på midten av listen med henholdsvis 35 og 34 av 100 mulige poeng. Helt nederst ligger japanske it-giganter som NEC, Toshiba og Hitachi.

En rapport fra Greenpece anslår at de globale utslippene av klimagasser kan reduseres med 16 prosent med hjelp av intelligente it-løsninger.