Verdens it-historie

Mai-måned i it-fortiden.

2. mai I Geneve 2. mai 1997 ble det signert et forslag som skulle opprette syv nye domenenavn på internett. Forslaget anbefalte videre å velge ut 28 forskjellige registratorer som kunne dele ut navnene. Dette medførte at Network Solutions mistet monopol på å være tildelingsbyrå.

7. mai På denne dagen i 1996 gikk Deutsche Bank med på å samarbeide med DigiCash for å teste elektroniske kontanter på weben. Testingen lot bankkunder betale for informasjon, tjenester eller produkter med DigiCash e-cash system, som innebar at kundene lastet ned digitale mynter til sine datamaskiner ved å trekke dette fra egne bankkonti. Til tross for at flere liknende betalingssystemer ble testet i midten av 90-årene, ble det likevel bevist at kredittkort var mest populært for å shoppe på internett. 14. Filmregissøren George Lucas ble født i California

14. mai 1944. Lucas introduserte enestående teknologiske spesialeffekter i sin første slagerfilm Star Wars i 1979. Lucas,selskap Industrial Light and Magic, fortsatte å være banebrytende på digitale spesialeffekter og animasjon for film og reklamer.

22. mai En domstol i USA avviste et søksmål der en kvinne påsto å ha fått hjernesvulst etter å ha brukt mobiltelefon. Dommeren sa saken manglet tilstrekkelig medisinsk bevis om helseeffektene av bruken av mobiltelefoner.

26. mai Charles Geschke, presidenten for Adobe Systems, ble kidnappet fra bedriftens parkeringsplass i California 26. mai 1992. Geschkes velkjente gaver til veldedighet tiltrakk vekket oppmerksomheten til to kidnappere fra Silicon Valley. De bortførte konsernsjefen med en pistol mot tinningen midt på lyse dagen, satte bind for øynene hans med tape, og holdt ham lenket og i håndjern i et leid hus. FBI fanget en av kidnapperne på en tilfeldig visitt og reddet Geschke

30. mai 4 dager etter han ble kidnappet. Pussig nok hadde en nabo av Geschke lagt merke til en mann som senere viste seg å være en av kidnapperne, etter at han gjennomsøkte Geschkes post noen dager tidligere. Hun hadde notert ned mannens registreringsskilt, men fordi hun ikke visste at naboen var savnet, ga hun aldri nummeret til politiet før etter at Geschke var funnet.

Kilde: www.historychannel.com