Verdens største bånd-bibliotek

Verdens største bånd-bibliotek

CEBIT: Storagetek Streamline 8500 har plass til 200.000 kassetter og er dermed det største bånd-biblioteket som noengang er bygget.
CEBIT: Lagring på magnetbånd (tape) lever i beste velgående til tross for at ulike typer platelagre vinner terreng. Lagringsselskapet Storagetek benytter Cebit til å vise hvordan enorme mengder bånd effektivt kan håndteres i Streamline 8500, et digert skap som kommer i handelen i løpet av våren.

Streamline 8500 har i utgangspunktet plass til 1.500 kassetter, men kan bygges ut til å huse hele 200.000 enheter gjennom å sette på nye moduler. I hver modul er det plass til 64 stasjoner som sammen med fire roboter totalt kan skifte flere enn 1.000 kassetter per time.

Store bedrifter som vil konsolidere lagringssystemene sine er målgruppen for Storageteks nye bibliotek. Streamline 8500 støtter stormaskiner, superdatamaskiner, Unix, Linux og Windows uten at det er nødvendig å partisjonere på magasin eller drev-nivå. Maskinen håndterer ulike typer bånd-formater, inkluderte Storageteks LTO Gen2 og SDLT 600.

Ifølge Storagetek gir selskapets nyeste "udyr" den høyeste kassett-tettheten på markedet med 50 kassetter per kvadratfot.