Veritas og Bea med felles åpning

Veritas Software og Bea Systems samarbeider om å etablere en åpen plattform for "utility computing" i store bedrifter.
Utility computing innebærer at datakraft blir en ressurs på linje med vann og strøm, som begge deler er noe vi tar for gitt er til stede når vi trenger det.

Samarbeidet mellom Veritas og Bea omfatter felles utvikling, salg og markedsføring. Det strategiske målet er å sammen kunne tilby det selskapene omtaler som markedets første åpne plattform for utility computing i storbedriftsmiljø.

Økt tilgjengelighet, optimalisert ytelse og senkede driftskostnader i it-miljøer som inneholder maskinvare, operativsystem og applikasjoner fra ulike leverandører, er hva Veritas og Bea ønsker å oppnå.. ?

Den integrerte plattformen er basert på Veritas-verktøyene Indepth for J2EE som brukes for å oppnå ytelsesoptimering, Cluster Server som gir høy tilgjengelighet og OpForce som gir automatisert serverkonfigurasjon. BEA bidrar med applikasjonsserveren Weblogic og transaksjonshåndtereren Tuxedo.

De felles løsningene er plattformsuavhengige og fungerer sammen med ledende operativsystem, maskinvareplattformer og storbedriftsapplikasjoner, skriver selskapene i en pressemelding.

Bea og Veritas har funnet minst en analytiker som synes samarbeidet er en god idé.

-- Alliansen mellom Veritas og Bea innebærer at det finnes et alternativ som kan utnytte allerede eksisterende investeringer i maskinvare og programvare og legge grunnen for en integrert infrastruktur for utility computing , sier William P. Hurley, senior analytiker hos Enterprise Application Group.