Verizon fikk LTE-sjokk

Verizon fikk LTE-sjokk

Hadde ingen aning om hvor stor effekt LTE ville gi på mobilnettet.

Det finnes nok norske teleoperatører som kjenner seg igjen i hva amerikanske Verizon gjennomgår av komplikasjoner og følelser akkurat nå. Nylig måtte de i hui og hast trekke tilbake sitt surf-så-mye-du-vil-abonnement over 4G.

Ifølge administrerende direktør Fran Shammo opplevde de plutselig en helt voldsom belastning på sitt nett.

- Verizons nettverk var ikke klare for floden av ny trafikk som de måtte takle etter utrullingen av LTE-tjeneste, innrømmet han tirsdag i en telefonkonferanse med investorer.

- Det vi ser skjer når du flytter fra 3G til 4G, er at datatrafikk-konsumet vokser kolossalt. Også visste i at hvis en liten innflyttet prosent stod for det der, hva skjer da nå en større prosent flytter? Man er nødt til å få avkastning for sine økonomiske investeringer på en eller annen måte.

Han tror dog trafikkhoppet kan roe seg litt når smarttelefonveksten blant USAs mobilbrukere etter hvert flater ut, som den er forventet å gjøre, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ellers forteller sjefen at de er ferdig med å bygge dekning rundt i USA, nå skal de investere 500 millioner dollar i å bygge ut kapasitet i pressområder som New York, San Fransisco og Chicago.