Verktøykasse for 2006

Norton lover å holde orden på pcen din også til neste år. Her er nyhetene i Systemworks 2006 og Ghost 10.
PC World Norge kunne allerede i oktober gi leserne testresultatene for Norton Internet Security 2006. Nå er Norton klar med to vel så viktige produkter: systemverktøykassen Systemworks 2006 og Ghost 10.

Systemworks-pakken inneholder i basis Systemverktøypakken Norton Systemworks kommer i standard og Premium utgave. (Klikk for større bilde)systemverktøy som bidrar til å holde systemet ryddig og i gang. Norton Utilities sjekker harddisker for feil og defragmenterer disken, mens Norton Cleanup fjerner overskuddsfiler og filrask, som f.eks. midlertidige web-utforskerfiler. De har fått støtte for Mozilla, Firefox og Netscape i tillegg til Internet Explorer.

Finjustering

Egne verktøy er kommet til for finjustering av prosesser og oppsett. Norton Antivirus er også med. I tillegg kommer Norton GoBack, som skal være et kraftig tilbakerullingsverktøy som setter PCen tilbake til en fungerende tilstand etter en feilinstallasjon eller driverflause.

I tillegg kommer Systemworks i en Premier-pakke, som inneholder Norton Ghost 10. I Internet Security-pakken innførte Norton et eget sikkerhetssenter; Norton Protection Center. Denne skal gi brukeren et felles sted å få oversikt over system- og sikkerhetstilstanden, inkludert sikkerhetskopi.

Brukervennlig sikkerhetskkopi

Ghost 10 er inkludert i Premierpakken, men selges Sikkerhetskopiverktøyet Norton Ghost 10 selges også separat. (Klikk for større bilde)også som eget produkt. Det er fortsatt to produkter i pakken; Ghost 2003 som er et rent diskbildeprogram følger fortsatt med. Imidlertid er Ghost 10 en svært brukervennlig sikkerhetskkopipakke, som kombinerer systemsikring med filsikring. Det ene sikrer at PCen enkelt kan settes opp, det andre at viktige filer som bilder, digitalmusikk, videoer o.l. blir sikret på en effektiv og enkel måte.

Ghost 10 baserer seg på å ta kopi av hele diskpartisjoner, med inkrementelle tillegg – bare filer som er endret siden siste hovedkopi blir sikkerhetskopiert. Ghost har i tillegg støtte for systemgjenoppretting, samt automatikk med hensyn til kopisted, tidspunkt og beste gjennomføring. Sikkerhetskopiene kan krypteres opp til 256-bits AES-kryptering.

Prisene for Systemworks i standardpakke er 850 kroner. Premium versjonen koster 990 kroner, mens enlisens for fem brukere koster 1 390 kroner. Norton Ghost 10 koster alene 590 kroner. Alle priser er inkludert mva.

Mer informasjon finner du hos Symantec.

Her finner du en test av 10 pakkeløsninger for brannmur og antivirus.