Verre virus underveis

Det koster penger å beskytte seg mot virus-angrep, men du har ikke noe valg.
Det trengs ekstra oppmerksomhet og investeringer for å beskytte seg mot virus og ormer. Det slår Gartner fast i kjølvannet av Sasser. Analyseselskapet mener det bare er et spørsmål om tid før verre utbrudd kommer.

-- Mange av svakhetene som blir avdekt i Windwos 2000, XP og Server 2003 er lette å utnytte. Virus-programerere vil fortsette å utvikle ormer som vil føre til like alvorlige - og alvorligere - følger som de Slammer forårsaket, skriver analytikerne i Gartner i en ny rapport.

Får å oppnå et tilfredstillende sikkerhetsnivå må virksomheter som er avhengige av Windows-systemer investere i både teknologi som gjør at man kan patche raskere og i brannmurer på alle pc-er og servere. Bedrifter som har gode rutiner for patching vil kunne slippe unna de fleste angrep, mener analyseselskapet.

-- Det er ikke nok å bare slå på automatisk oppdatering av Windows, slås det fast.

Sikkerhetstrusselen mot Windows bidrar til å øke de totale eierskapskostnadene forbundet med en server- og pc-park basert på Microsoft-produkter. Gartner kan ikke vise til konkrete tall på dette. Likevel er det liten tvil om at det konstante sikkerhetspresset mot Microsoft blir et stadig bedre argument for Linux-leverandørene. Så langt er det få virus som er designet for å slå ut dette operativsystemet.