- VG har ikke kopiert Dagbladet

- VG har ikke kopiert Dagbladet

Den bitre striden mellom VG og Dagbladet tar en ny vending.

- Jeg skjønner ikke hva Dagbladet forsøker å oppnå. Jeg har hele tiden tilbakevist alle anklager. Det har vært som å ha en gal ekskjærste løpende etter meg, som skal ta meg på alt de kan, sier Fredrik Kristiansen til Dagens Næringsliv.

Avisen viser til en rapport fra it-sikkerhetsekspert Svein Y. Willassen som frikjenner Kristiansen og VG. Rapporten slår fast at de ikke har kopiert eller manipulert Dagbladets datamatriale.

Lang stride

Striden mellom VG Nett og DB Medialab fortsetter i rettsapparatet til høsten. Nettsamfunnene til de to mediehusene, Blink og Nettby, er kodet av samme utvikler; Fredrik Kristiansen.

Kristiansen bygget opp Blink i Dagbladet, før han i 2006 gikk over til VG og startet Nettby. Dagbladet mener Kristiansen tok med seg kildekode og brukte den til å bygge opp et konkurrerende produkt som nå har utkonkurrert Dagbladets Blink.

Sjokkert

- Det er helt forskrekkelig. Det finnes ikke noe bedre ord enn det. Her har ett av landets mektigste mediehus brukt all sin kraft og kapasitet på å forfølge en privatperson i fire år. Jeg har aldri opplevd lignende. Det er helt sykt, sier sjef i VG Nett, Jo Christian Oterhals til DN.

Hos Dagbladet ser det ikke ut til at kamplysten har blitt lavere etter den knusende rapporten. Konserndirektør John Arne Markussen i eierselskapet Berner Gruppen sier til DN at saken langt fra er avgjort.

Når han får sitatene fra Oterhals forelagt fra DN sier han:

- Hvis sitatene stemmer er det ganske desperate uttalelser fra ledelsen i VG Multimedia. Vi er avskåret fra å kommentere noe som helst rundt dette.