- Vi har satt oss ambisiøse mål

- Vi har satt oss ambisiøse mål

KØBENHAVN: Microsofts styreformann og "Chief Software Architect", Bill Gates, mener programvare skal forenkle bruk og drift av datasystemer.
KØBENHAVN: Bill Gates åpnet Microsofts IT Forum i København med en tale som tok utgangspunkt i "programvarens magi" -- the magic of software. Uten å se seg for langt tilbake fastslo han at Microsoft er på riktig vei, og at vi de nærmeste årene vil se en kraftig utvikling av nye og spennende måter å bruke teknologien på. Takket være programvare.

Neste år vil Windows være klar i 64-bit-versjon, noe Gates mener vil gi ytterligere kraft på datarommet. Det vil bringe oss alle helt i front når det gjelder ytelse, mente Gates.

-- Vi kjører flere systemer på beta-utgaven, blant annet det nye søkesystemet vårt. Med 64-bit skalerer for eksempel Terminal Server meget bra. Og prisen på prosessorene vil ikke bli skremmende; 64-bit servere vil koste deg omtrent det samme som de serverne du bruker i dag.

Microsoft står foran en rekke lanseringer av serverprodukter i 2005, og i 2006 kommer endelig Longhorn, neste versjon Windows. Da vil store deler av Gates' visjon om å gjøre teknologien mer effektiv, lettere å bruke og enklere og rimeligere å administrere.

-- Maskinvaren holder oss ikke lenger tilbake. Vi ser gigabyte-ytelse i lokalnett, hurtige trådløse nettverk, rimelige grafikkprosessorer, større skjermer, rfid og forskjellige mobile enheter. Alt dette gir store muligheter for programvarens magi. Og den skal være sikker, sa Gates.

Han fortalte at Microsoft bruker seks milliarder dollar i året på forskning og utvikling. Og at den gir resultater som enklere løsninger for brukerne. Han viste til forbrukermarkedet, som han mente var "hottest" i bransjen, med sin etterspørsel etter digitale bilder, video og musikk.

I bedriftsmarkedet ser han xml og web-tjenester som drivere for ny utvikling og nye løsninger. Han trakk frem nettopp web-tjenester, hvor hele bransjen er blitt enige om å utvikle tjenester som fungerer på tvers av systemer og plattformer, som noe av det største som har skjedd det siste tiåret.