-- Vi er ikke korrupte

-- Vi er ikke korrupte

Tidligere topper i Computer Associates (CA) har erklært seg skyldige i utroskap og svindel i den pågående rettsaken mot dem i USA. Norgessjefen Dag Honningsvåg mener at selskapet ikke er korrupt, men syns ikke presset mot selskapet er spesielt morsomt.
Tre tidligere toppledere i Computer Associates sitter på tiltalebenken for konspirasjon og svindel i forbindelse med regnskapet for programvaregiganten i 2000. De er beskyldt for regnskapspynting og konspirasjon.

Alle tre erklærte seg skyldige da rettsaken startet i påsken. En fjerde tidligere toppsjef erklærte seg skyldig i januar. Statsadvokaten i New York sa i forbindelse med den pågående rettsaken: "-- Dette demonstrerer den korrupte kulturen i Computer Associates ledelse".

Sterke ord fra offentlige myndigheter i USA. Hvordan påvirker dette den norske delen av selskapet med sine 75 ansatte? Norgessjef Dag Honningsvåg er ikke overvettes begeistret for denne typen medieoppmerksomhet.

Avviser ukultur

-- Det er klart at det ikke er spesielt moro. Men jeg forholder meg helt kaldt og rolig til dette. Jeg vet hva vi står for i Norge. Og jeg tror ikke vi er så korrupte ellers i organisasjonen heller, sier Dag Honningsvåg.

-- Men statsadvokaten i New York mener dere har en korrupt kultur?

-- Vi er ikke korrupte. De folkene jeg har møtt i selskapet er gjennomsolide. Mitt inntrykk er at vi tar samfunnets lover og regler seriøst.

-- Så det eksisterer ingen ukultur?

-- Jeg kan snakke for vår egen del, det vil si CA Norge. Utover det har jeg ikke så lyst til å si så mye annet enn at vi får løpende informasjon fra CA sentralt om hva som skjer.

-- Hvordan påvirker dette de ansatte?

-- Stemningen er positiv og god. Dette påvirker ikke min motivasjonen i noen retning, og jeg ville blitt overrasket hvis noen ansatte har andre tanker. Dette er ikke noe tema i Norge.

Rydder opp

-- Hva sier kundene, har det skadet merkevaren?

-- Det er en kunde som har spurt og vedkommende har fått et tilfredsstillende svar. Jeg føler ikke at dette har skadet oss veldig. Det gjøres mye for å rydde opp fra ledelsens side. Vi holder en distanse samtiidg som vi blir løpende orientert, sier Honningsvåg.

CA sa i en uttalelse at den pågående prosessen mot fire av deres tidligere topper, kan resultere i tiltale av flere i ledelsen. Selskapet selv har opprettet en revisjonsgruppe som går igjennom de finanasielle resultatene for de senere år, og som vil komme med en konklusjon om noen av resultatene er feilaktig og dermed må endres.