Vi klikker oss til drømmeferien

Nettet er en inspirasjonskilde for reiser. Nå tør også eldre å bestille reiser på nett.

De to siste ukene har nettsalget hos de store reisearrangørene nådd nye høyder. Norges største reisearrangør melder at fire av ti reiser ble solgt via nettet i årets første dager. En økning på 100 prosent sammenlignet med fjoråret, viser tall fra Star Tour.

I år var rekordmange nordmenn inne på Star Tours sider i romjulen. Arrangøren melder om en økning på 60 prosent i romjulsdagende fra 2003 til 2005. Av de som bestiller reiser på nettet er lavprisjegerne i mindretall. Bare 3,8 prosent av reisene som ble bestilt på nettet i 2005 var restplasser.

Daglig leder i Star Tour, Jørn Kristiansen, spår at 50 prosent av alle pakkereiser selges over nettet i løpet av to år.

Nettet inspirerer kvinner

I undersøkelsen gjennomført av Star Tour i desember 2005 svarte 48,4 prosent av kvinnene at nettet er en inspirasjonskilde for reiser. Blant mennene oppgir 38,2 prosent at nettet er en inspirasjonskilde.

Undersøkelsen viser videre at hele 77 prosent har en eller annen gang bestilt en feriereise på nettet. 29,9 prosent har bestilt mer enn fire feriereiser på nettet. Flest reiser har kvinner fra 50-59 og menn fra 40-49 bestilt.

Star Tours undersøkelse tar videre for seg de faktorene som brukerne mener som mest gunstige ved nettbestilling. 68,1 prosent oppgir at det er svært viktig at ”jeg kan bestille når det passer meg” når de bruker nettet, mens 65 prosent oppgir ”ingen kø” som svært viktig. 56,1 prosent oppgir ”jeg kan gjøre det selv” som svært viktig.