Vidar Berg siktet av Økokrim

Vidar Berg siktet av Økokrim

Den tidligere Fujitsu-Siemens-direktøren er en av de siktede i Økokrims sak om korrupsjon i Forsvaret. Han vet ennå ikke hva siktelsen gjelder.

Den tidligere Fujitsu-Siemens-direktøren er ennå ikke kjent med innholdet i siktelsen.

- Jeg fikk en telefon fra Økokrim i går om at de ønsker snakke med meg. Jeg skal ha et møte med dem i morgen. Jeg har ikke selv mottatt noen siktelse ennå, sier Vidar Berg til Computerworld i formiddag.

- Så du vet ikke hvilke forhold siktelsen gjelder?

- Nei. Men dette er selvfølgelig svært alvorlig uansett størrelsen på beløpet og hvilken type kundepleie det handler om, så jeg vil bidra så godt jeg kan med informasjon og få alle fakta på bordet, sier Berg.

Vidar Berg er i dag norgessjef i sikkerhetfirmaet Group 4 Securicor.

Geir Kavlie, statsadvokat Økokrim, vil ikke kommentere hva siktelsen dreier seg om.

- Jeg kan bekrefte at det er tatt ut en siktelse.

- Er det tatt ut siktelse mot flere it-selskaper enn det er kjent så langt?

- Ja, men jeg er ikke helt sikker på om det direkte dreier seg om it-selskaper. Nå må vi se nærmere på beslagene vi har tatt, før vi kommenterer ytterligere. Vi har en stor jobb foran oss, sier Kavlie til Computerworld.

- Har ryddet opp

Dagens ledelse i Fujitsu-Siemens har denne kommentaren til siktrelsen mot Vidar Berg.

– Vi tar siktelsen fra Økokrim svært alvorlig. Dette er en svært beklagelig sak som vi gjerne skulle vært foruten. Vedkommende som er siktet i denne saken arbeider ikke lenger hos oss. Vi har ryddet opp og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at alt vi gjør er innenfor gjeldende etiske regelverk, og avventer nå Økokrims videre arbeid, sier Helge Solbakken, direktør i Fujitsu Siemens Computers i Norge.

LES OGSÅ: Tidligere it-sjef i Forsvaret siktet