Videoreklame fra Google truer tv-kanalene

Videoreklame fra Google truer tv-kanalene

Google starter salg av reklamefilmer på nettet. - Det er et viktig skritt, sier reklameguru Kjetil Try.

Google har planer å starte med salg av video-reklame. Reklamene vil i første omgang være tilgjengelig på websider Google har avtaler med, ikke på Google egne sider, skriver Wall Street Journal.

 

- Det er et ganske viktig skritt. Det blir spennende å se hvor mange som følger Google. Men mye tyder på at nettets andel av disse reklameinntektene vil øke stort årene fremover, sier Kjetil Try i reklamebyrået Try, til Computerworld.no.

 

Mer engasjerende reklame

 

Utviklingen kan sende sjokkbølger i medieverdenen. Allerede nå tar internett en større del av reklamekaken for hver måned som går. De siste årene har det vært aviser og blader som har fått merke konkurransen fra nettet, mens tv-kanalene har vært relativt godt vernet på sitt område.

 

Googles nye tjeneste kan endre dette raskt.

 

- Det er jo klart at veldig mye går internetts vei om dagen. De dobler nesten inntektene på reklame for hver kvartal. Nettet er allerede større enn radioreklame og utendørsreklame, sier Try.

 

Try, som også betegnes som guru innenfor den norske reklamebransjen, mener at det er opp til han og hans kolleger å ta utfordringen.

 

- Med denne utviklingen blir det vanskeligere å dytte reklame på folk. De som lager reklame må gjøre den mer engasjerende, slik at folk ønsker se den, sier Try.

 

"German Coastguard"

 

Med videoreklame på nett går Google rett i strupen på de etablerte tv-kanalene, og fremskynder en forskyvning i mediebransjen som allerede er i gang.

 

- I mange tilfeller vil vi nå annonsører med denne tjenesten som ellers muligens ikke hadde brukt pengene sine på nett, sier Gokul Rajaram i Google til WSJ.

 

Det har allerede vært en del reklamekampanjer med video som bare har vært på nett. I Norge henviser Try til en reklamefilm for språkopplæring, Berlitz, som er lagd av det norske reklamebyrået Bates.

 

- Den har nesten ikke vært på tv, men har gått en runde på nett, sier Try.

 

Se Berlitz reklame ”German Coastguard ”på Bates' hjemmesider, under Reklame, Film.

 

Les også: - Nettet dreper tv-kanalene