-- Viktig å vise at man kan noe

-- Viktig å vise at man kan noe

Kjell Rusti manøvrerte seg godt gjennom Eucip-testen. Kun en halvtime skulle til for å bekrefte at han har fått med seg mye etter mange år i it-bransjen.
Kjell Rusti er toppsjef i Steria og styreleder i Den Norske Dataforening. Da bør man ha rimelig peiling på it. Rusti klinket til med 82 prosent score, godt over grensen for å stå. Men innenfor prosjektledelse og it-økonomi ble det såvidt ståkarakter.

-- Er du fornøyd med resultatet - og delresultatene?

-- Ja, jeg må si jeg er rimelig bra fornøyd. Det er jo viktig å vise at man kan noe, men alt kan bli bedre. Jeg burde kunnet mer på de områdene som var litt dårlige.

-- Synes du testen var relevant - med andre ord gir den et bilde på kompetansen du besitter?

-- Jeg synes den var overraskende relevant, og ble overrasket over spørsmålene. De var både tankevekkende og interessante. Dette er noe man burde bruke tid på.

-- Hvilket spørsmål la du spesielt merke til, synes var dumt eller vanskelig?

-- Jeg kan ikke huske noe som var spesielt problematisk.

-- Hva synes du om en slik test for å få et felleseuropeisk stempel på it-relatert kompetanse?

-- Det er interessant og spennende, og folk bør ta den i bruk. Det er positivt for utvikling og etterutdanning. Det er viktig med påfyll og ny kunnskap selv om man tror man kan mye etter mange år i bransjen.

-- Kommer dere til å ta den i bruk internt?

-- Jeg vil ikke utelukke det, men det er jo veldig nytt og lite innarbeidet. Men vi bruker jo endel andre tester internt og i prosjektsammenheng.

-- Hvem utfordrer du til å ta testen?

-- Utfordringen går til gründer og partner Sophus Lie-Nilsen i konsulentselskapet daVinci.