Vil bekjempe fedme med voldsspill

Vil bekjempe fedme med voldsspill

Den amerikanske politikeren Will Fourkiller vil skattlegge voldsspill og bruke inntektente til å bekjempe fedme.

Demokraten Will Fourkiller er ikke spesielt begeistret for voldelige dataspill.

I motsetning til andre politikere med lignende syn er han riktignok ikke ute etter å nekte noen å kose seg med spill som "Grand Theft Auto".

Derimot ser han en sammenheng mellom dataspill og det voksende problemet med overvekt blant amerikas unge og håpefulle.

Løsningen, mener Fourkiller, er en avgift på èn prosent på alle voldlige dataspill. Pengene skal brukes til å bekjempe overvekt blant barn og unge.

Førstehåndserfaring

I et intervju med nyhetskanalen Kfor i hjemstaten Oklahoma hevder politikeren at han har sett med egne øyne hvordan dataspill kan føre til overvekt.

Erfaringen er visstnok bygget opp gjennom flere år som lærer, trener og sykepleier. Han mener også at voldlige dataspill kan føre til mobbing.

Som et eksempel trekker han frem det seks år gamle spillet «Bully» som er laget av spillutvikler Rockstar Games. Rockstar er forøvrig mest kjent for spill-serien Grand Theft Auto.

Årsak og virkning

For å forklare forholdet mellom årsak og virkning refererer han også til en tragisk hendelse hvor en ung mann skjøt en politimann og stjal bilen hans.

Mannen hadde nemlig spilt Grand Theft Auto.

Fourkiller sier til Kfor at han tror unge mennesker etter hvert tar til seg spillfigurens rolle og blir ufølsomme etter timer foran dataskjermen. Og det er årsaken bak lovforslaget HB 2696.

Lovforslaget foreslår å sette avgift på èn prosent på alle spill med aldersgrense 13+.

Pengene skal brukes til å sponse Oklahomas Childhood Outdoor Education Revolving Fund som skal begrense overvekt blant barn og unge, og Bullying Prevention Revolving Fund som skal bekjempe mobbing.