Vil gjenopplive disketten

Vil gjenopplive disketten

Memorex har tro på at vi trenger billig lagring på 16 MB.

Disketten på 1,4 MB var standarden for pc-brukere i mange år. De siste årene har diskettene forsvunnet helt på grunn av dårlig lagringskapasitet, og andre lagringsmetoder har overtatt rollen. Men det er et stort problem med de fleste lagringsenheter: de er for dyre for å dele ut i store mengder.

 

Den nye disketten har fordelen at den er billig, lett å kopie og frakte, og har lang levetid. Akkurat dette vil være kjennetegnene på den nye Memorex-disken. Ifølge selskapet trenger vi fremdeles en diskett-lignende lagringsenhet, og selskapets nye usb-disk vil være svaret.

 

Rundt 40 kroner stykke

 

Tanken bak flash-disken er at den lett kan deles ut, samtidig som den er enkelt å overskrive. Med 16 MB lagringskapasitet vil disken ikke friste de fleste som jobber med bilder eller annen multimedia, men for tekster og presentasjoner er 16 MB godt nok, mener selskapet. Selskapet jobber også med en 32 MB-versjon.

 

Den nye Memorex-disketten koster 20 dollar for en pakke med tre. Det betyr rundt 40 kroner stykke.

 

- Memorex er den første flash-baserte usb-lagringen som er billig nok til å dele ut i store volum, skriver selskapet selv om dingsen.

 

Designet på usb-pluggen er litt annerledes enn det meste på markedet. Vi vet ikke om dingsen kommer til Norge med det første.

 

Vil du lese mer, sjekk her.