Vil ha kundene ut av virtualisering

Vil ha kundene ut av virtualisering

Kundene bør gå fra virtualisering til nettskyen. Det mener Paul Maritz, direktør for Vmware.

Maritz insisterer at pc-en er død, og at den ikke lenger har noen plass i det moderne arbeidsmarkedet. Virtualisering bør vike for skytjenester. Dette uttalte han under åpningen av Vmworld 2011 i Las Vegas.

Vekk fra desktop

- Pc-en er ikke den eneste skapningen i dyrehagen lenger. Brukere har stadig oftere andre innretninger i hendene, sa han.

Maritz påstår at innen fem år vil mindre enn 20 prosent av dataklientene kjøre Microsoft Windows. Han fortsatte med å si at det å tilby applikasjoner og data ikke lenger kan høre til ett enkelt operativsystem eller en type innretning.

- Vi må bevege oss vekk fra desktop-aspektet, sier han.

Les mer:

Vmware planlegger pc-ens arvtaker

På tross av at Vmware har utmerket seg ved å levere virtualisering bygger selskapet raskt en programvareportefølje som tilbyr virksomheter å arbeide med privat og hybrid nettsky. Programvaren er basert på Vmwares Vsphere-programvare, for drift av virtuelle ressurser.

Anbefaler sky over virtualisering

Maritz fortalte de rundt 19.000 tilhørerne at kunder bør flytte fra virtualisering til en fullverdig nettsky-infrasktuktur. Han mener det er en nødvendighet for å møte behovene til en dynamisk arbeidsplass. Ifølge Maritz er nettskyen svaret som kan levere applikasjoner og informasjon til folk, i stedet for andre innretninger.

- Femti prosent av hele verdens it-infrastruktur er virtualiserte. Nettskyen er det neste logiske steget, konkluderer han.

Flere virksomheter ser ut til å bevege seg mot nettskyen. Martinez fortalte at det nå er over 800.000 Vsphere administratorer, inkludert 68.000 sertifiserte.

- Jeg har jobbet på pc-er hele livet. Desktop-metaforen kom fra Xerox Parc på 70-tallet, som på den tiden utforsket hvordan man kunne automatisere livet til mellomklassen, cirka 1975. Dette betyr at forskerne utviklet pc-er basert på kontorarbeidernes verktøy, slik som filkabinetter, skrivemaskiner, filer, mapper, innbokser og utbokser, sier Maritz.

Han fortsetter med å si at problemet er folk under 35 år, de sitter ikke bak skrivebord og de bruker ikke tiden på å varsomt lese og betjene dokumenter. I stedet må de håndtere strømmer av informasjon som kommer imot dem i stadig mindre biter og stadig større antall.

- Vi beveger oss mot en ny tid, og vi kommer til å ha behov for nye løsninger, sier Maritz.

Vmware er klar for skyen

Maritz avsluttet presentasjonen sin med å forklare at Vmware stiller med programvare som kan fungere som grunnlag for nye sky-baserte løsninger, og presenterte verktøyene som selskapet kan tilby. Vfabric er en programvarepakke for utvikling av nettskyapplikasjoner. Cloudfoundry tilbyr "plattform som tjeneste", så kunder kan kjøre sine egne applikasjoner på maskinvare utenfor huset. Vmware View lar brukere få tilgang til data og applikasjoner på tvers av ulike enheter og maskiner.

Til slutt presenterte Paul Maritz Vmware Horizon, som leverer en portal for virksomheter, slik at brukere enkelt kan få tilgang til nye applikasjoner.

Bob Young, visedirektør og teknologisjef for Southwest Airlines, var blant publikum under Maritz` presentasjon. Han forteller til Computerworlds nyhetstjeneste at virksomheten har virtualisert rundt 40 prosent av applikasjonene som brukes til nettjenester.

- Vi kjører en vesentlig andel av våre applikasjoner og tjenester på Vmwares infrastruktur. Vår overgang til nettskyen har vært en vesentlig endring på tilgjengeligheten til våre applikasjoner for interne og eksterne kunder, opplyser Young.