Vil ha mer fart

Vil ha mer fart

Kjell Vidar Dokken fikk et tilbud som var så spennende at han ikke kunne si nei. Nå skal han bringe Toshiba tilbake til gamle høyder.
Det er ikke mer enn åtte måneder siden Dokken var i denne spalten sist. Men oppholdet i Check Point ble kortvarig. Den nye Toshiba-sjefen håper på mer fart hos sin nye arbeidsgiver.

-- Hvorfor skiftet du jobb

-- Ene og alene fordi jeg fikk et tilbud som var så spennende at jeg ikke kunne si nei. Toshiba har ligget langt nede. Men selskapet har gode produkter og et fantastisk merkenavn. Nå satser de mye på å komme tilbake.

-- Hva er det beste/verste ved å skifte jobb?

-- Det er beste er at jeg går til et høyt aktivitetsnivå med raske endringer. Det er annerledes enn der jeg kom fra. Det verste er å sette seg inn i nye rutiner. Alle selskaper har sine særegenheter.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Å få Toshiba etablert som et ledende merke for bærbare pc-er. Vi kommer til å jobbe veldig tradisjonelt overfor kanalen. Det har vært en del frustrasjon over ulike "go to market"-strategier hos leverandørene. Vi vil være klare og tydelige, slik at vi blir et lojalt og naturlig valg for forhandlerne.

-- Hvis du kunne valgt en helt ny bransje/karriere/utdanning. Hva ville du gjort og hvor ville du vært?

-- Bortsett fra en kort karriere som gavegrossist har jeg holdt meg i it-bransjen i 12 - 13 år. Har vært med på både opp- og nedturene i bransjen og er tilfreds med valgene jeg har gjort.