Vil ha mer it til transport

Vil ha mer it til transport

Samferdselsminister Torild Skogsholm kunne ønske seg mer utvikling rundt bruk av it for å få bedre sikkeret i all transport, fra bil til tog.
-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg sitter og svarer på 135 skriftlige spørsmål fra Stortinget rundt forslag til ny nasjonal transportplan. Jeg rekker ikke alle i dag, men svarene blir oversendt fortløpende etter som vi blir ferdig med dem.

-- Hvor lenge jobber du hver dag?

-- Alt fra 8-14 timer. Og så går det med en del helger i løpet av året.

-- Hva er din mest moderne duppedings?

-- Det er mobiltelefonen min som blir byttet oftest og dermed er den av mine dingser som alltid er mest oppdatert. Den jeg har nå gir mulighet for både epost og internett, i tillegg til de vanlige mobiltjenestene, da.

-- Hvilken duppedings som ikke finnes i dag kunne du tenke deg?

-- Jeg har det ikke med å ha teknologiske drømmer sånn til hverdags, og er vel godt fornøyd med det jeg har privat i dag. Men hvis jeg løfter blikket litt ser jeg et stort behov for mer bruk av teknologi innen transport for å gjøre sikkerheten bedre. Både i selve infrastrukturen, men også i kjøretøyene. Det kan hende det allerede er utviklet mye bra, som vi ikke har klart å ta i bruk ennå.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen?

-- Brukervennlighet. Jeg hører til dem som ikke orker å lese igjennom stor tykke brukermanualer, og som ikke hæler å klikke og klikke og klikke for å få svar på de spørsmålene jeg har. Alle leverandører av alt av teknolgisk maskinvare og programvare har en stor jobb å gjøre med tanke på å gjøre brukervennligheten bedre.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

-- Han har jo hatt stor økonomisk suksess. Jeg har to poenger jeg ville nevnt for ham. Det første er å utfordre ham til å bidra slik at it kan være med på å redusere gapet mellom rike og fattige land, ikke gjøre forskjellene større. I tillegg ville han gjort verden en stor tjeneste hvis han bidro til fjerne all spam.

-- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke, send medialogen videre?

-- Da vil jeg at Bjørn Erik Reinseth skal svare.