Vil ha slutt på privat surfing

Danske kommuner vil ha slutt på venninneprat og reisebestilling i arbeidstiden.

Flere og flere ansatte i både offentlige og private virksomheter får tilgang til nett, epost, chattetjenester og mobiltelefon.  Ikke alle i ledelsen er like fornøyde med at dette brukes i arbeidstiden.

 

I Danmark ønsker et flertall av personalsjefene i kommunene å begrense privatbruk av internett og telefon, skriver Computerworld Danmark. Det kommer frem i en undersøkelse som er foretatt av magasinet Danske Kommuner blant 128 av landets kommunale personalsjefer.

 

Personalsjefene mener at ansatte bør bruke mindre tid på telefonsnakking med venner og venninner og internettbruk. Sjefene ser ulike måter å begrense dette, for eksempel ved bruk av regelverk, verdibaserte grenser eller man kan appellere til medarbeiders sunne fornuft.

 

Ifølge undersøkelsen har 75 prosent av de danske kommunene regler på dette, og sju prosent vurderer regler. Men de fleste synes ikke det er nødvendig å har full forbud for privat surfing. De mener det bør holde med klare retningslinjer.

 

– Vi er meget betenkelige over å innføre et forbud. Det ville ikke være det riktige signal å sende til våre medarbeidere, sier personalsjef Poul Werge til nyhetsmagasinet.

 

Les også: Greit å bruke arbeidstiden til privat surfing