Vil hjelpe it-sjefen

Compuware lanserer et verktøy som skal gjøre det enklere for it-sjefer å måle verdien av selskapets it-løsninger.

Mange større bedrifter og organisasjoner har flere store og kompliserte it-systemer. I slike virksomheter er det vanskelig å få oversikt over alle it-løsningene. Enda vanskeligere er det å måle hvilken merverdi eksisterende og nye it-løsninger tilfører forretningen.
 
Nå oppgraderer Compuware sin løsning Changepoint, som er et administrasjonssystem for selskaper med store it-porteføljer. Changepoint 11 har nye finesser som blant annet vil gjøre det enklere for it-sjefen å vurdere om nyinvesteringer i it lønner seg. Samtidig får it-sjefen et verktøy som kan måle den merverdi som eksisterende it-løsninger tilfører egen virksomhet, skriver selskapet i en pressemelding.

Økende etterspørsel 
 
– Det er en økende etterspørsel over hele verden etter løsninger som kan definere, støtte og automatisere prosesser som gir it-ansvarlige bedre oversikt og kontroll, - ikke bare over egne systemer og prosjekter, men også ved eventuelle nye investeringer, sier Gartner-analytiker Daniel B. Stang.
 
Løsningen fra Compuware er egnet i bedrifter der it er en sentral del av forretningen, som banker, forsikringsselskaper eller driftsleverandører.

– Større bedrifter har som regel en bred portefølje av ulike løsninger og it-systemer. Etter hvert som kompleksiteten på disse løsningene øker, blir det  vanskelig å administrere og ikke minst avgjøre effekten av nye investeringer i programvare og løsninger. Med Changepoint vil denne jobben bli langt enklere, sier administrerende direktør Petter Gulbrandsen i Compuware Norge.