Vil kartlegge mobilpriser

Vil kartlegge mobilpriser

EU vil ha slutt på sjokkpriser for bruk av mobiltelefonen i utlandet.
EU vil ha slutt på prissjokket for millioner av europeiske forbrukere som får kjemperegninger etter at de har brukt mobiltelefonen i utlandet. EU har nå startet en kartlegging av prisene, skriver Aftenposten.no.

Kommisjonen vil de nærmeste seks måneder samle informasjoner for å kartlegge prisnivået som de store mobiloperatørene tar for å viderekoble samtaler til og fra mobilbrukere på utenlandsreiser.

Og i Brussel legger man ikke skjul på at initiativet fra EU-organene kan ende med reguleringer som setter et tak på mobiloperatørenes maksimumssatser.

- Mange av oss har fått en ubehagelig overraskelse med den første regningen etter utenlandsoppholdet, enten vi har vært på forretningsreise eller ferie, sier EU-kommissær Viviane Reding, som har ansvaret for informasjonsteknologi og mediebransjen i Kommisjonen.

Detaljerte spørreskjemaer er nå sendt til mobiloperatører i EU, inkludert de store tilbyderne som Vodaphone, Orange og T-Mobile. Resultatene vil bli vurdert i løpet av de nærmeste seks månedene av samarbeidsorganet innen EU som består av de nasjonale post- og teletilsynene.