Vil kaste Keith og Fussell

Vil kaste Keith og Fussell

Orkla krever ekstraordinær generalforsamling i Fast for å bli kvitt Robert Keith og Thomas Fussell.

Orkla eier 13,67 prosent av Fast Search & Transfer, men har vært svært misfornøyd med utviklingen i søkeselskapet de siste to årene. Nå krever Orkla en ekstraordinær generalforsamling hvor eneste sak på agendaen er å kaste styremedlemmene Thomas Fussell og Robert Keith. Det foreslås at tidligere Aker Kværner-sjef Inge K. Hansen blir ny styreleder. Tidligere Aker Kværner-direktør Finn B. Jacobsen og Stig Eide Sivertsen fra Telenor Broadcast foreslås også som styremedlemmer.

- Orkla har stor tro på at Fast kan utvikle seg til å bli et sterkt internasjonalt software selskap, som over tid vil skape betydelige verdier. Til tross for dette har det over lengre tid åpenbare svakheter i selskapets utvikling og styring blitt mer og mer synlige, heter det i meldingen.

LES OGSÅ: Fast raser på børsen

Ifølge allmennaksjeloven kan en aksjonær som eier minst fem prosent av selskapet kreve at styret innkaller til ekstraordinær generalforsamling. Styret i Fast må nå sørge for at generalforsamlingen blir avholdt innen en måned.

Fast stiger over ti prosent i morgentimene på Oslo Børs på nyheten om at de britiske finansakrobatene kan være på vei ut av selskapet.