Vil kaste ut Microsoft

Verdens største programvareselskap sliter i Asia.

Microsoft ligger tynt an i det asiatiske landet Taiwan. Landets lovgivende forsamling har bedt regjeringen å sette ned utgiftene til Microsofts produkter med 25 prosent, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Resolusjonen fikk gjennomslag fredag. Hvis den godtas av regjeringen betyr det at den vil lovpålegges å redusere andelen av Microsofts programvare på øyriket. Målet er å ikke være avhengig av Microsofts produkter.

Ikke ønsket

Tiltaket viser nok en gang at Microsoft sliter i Asia. Den amerikanske programvaregiganten har motvind i flere folkerike asiatiske land, både på grunn av piratkopier, åpen kildekode-programvare, og politiske valg av ulike regjeringer om å investere i egne, asiatiske løsninger,.

I Sør-Korea har myndighetene pålagt Microsoft å komme med nye versjoner av operativsystemet sitt, etter at selskapet ble dømt for uærlig konkurranse. Også i Japan utforsker  konkurransetilsynet selskapet markedsstrategi. I Kina satser myndighetene åpent på Linux-basert programvare.

Det er ifølge den taiwanske avisa Commercial Times ikke sikkert at resolusjonen kan omsettes i en lov. Det er mulig at begrensingen er i strid med landets konkurranselov. Det taiwanske konkurransetilsynet skal vurdere saken.

Les også: Et land uten Windows?