Vil kjempe om statlig Tetra-jobb

Vil kjempe om statlig Tetra-jobb

Motorola og Nokia får konkurranse fra Siemens om Tetra-kontrakten på 3,6 milliarder kroner.
Fra før av er det kjent at henholdsvis Motorola/Zenitel og Nokia/Telenor allerede samarbeider i forbindelse med mulig Tetra-jobb for Staten/Justisdepartementet.

Nå er det klart at også Siemens vil være med i budgivingen, men at de ikke vil stå for en mulig utbygging alene. I forbindelse med fremleggingen av årsresultatet i formiddag, ble det klart at Tetra-kontrakten er noe av det står øverst på ønskelista til konsernsjef Per Otto Dyb og divisjonsdirektør Per Arne Henæs.

Tar en svensk én?

I forbindelse med anbudsrunden til den svenske Tetra-utbyggingen stilte Siemens i et konsortium med Teracom, en nettoperatør innen radio, tv, telekom- og informasjonstjenester.

-- Vi kommer ikke til å stå alene med en mulig Tetra-jobb i Norge, men vil lage et konsortium. Hvilke selskaper som inngår i dette, vil jeg ikke si noe om nå, ettersom vi er i sluttforhandlinger med flere parter. Jeg regner med at dette vil være klart i løpet av første uka i januar, da prekvalifiseringen skal være inne, sier divisjonsdirektør Per Arne Henæs til Computerworld.

Siemens bygger nå ut Gsm R for Staten, og har dessuten en egen installsjonsvirksomhet med 850 montører.