Vil knuse Systembolaget med billig nett-sprit

En nettbutikk utfordrer det svenske vinmonopolet, Systembolaget, med billigere alkohol på nettet.

Om litt kan du kanskje gjøre harry-handlingen hjemmefra. I dag startet nettbutikken Goodspirits en omfattende annonsekampanje i vårt nærmeste naboland. Nettbutikken opererer fra Tyskland og skal gi svenskene enda billigere polvarer.

 

I annonsen lokker selskapet med lavere priser på øl og vin og skriver at svensker ikke lengre behøver å forholde seg til Systembolaget. Grunder av nettbutikken Magnus Grenthe legger ikke skjul på at annonsekampanjen er laget for å provosere.

 

Må frakte selv

 

Ovenfor IDG.se hevder Grenthe at selskapets ambisjoner er å bli størst på alkoholsalg over nett, men at de først og fremst ønsker å skape en debatt.

 

Svensk lov tillater nemlig ikke at varende sendes direkte til forbrukerne. Kundene må selv ordne frakt av varene fra et lager i byen Lübeck i Sør-Sverige.

 

- Det er urimelig at ikke alle svensker har mulighet til å handle alkohol til lave priser, sier Grenthe. Vi avventer nå en avgjørelse fra EG-domstolen om det er lovlig å la en tredjepart sørge for leveransen.

 

Ovenfor IDG.se hevder Goodspirits-grunderen at selskapet i år vil bruke minst 10 millioner svenske kroner på å markedsføre nettbutikken.