Vil kombinere Suse og Ximian

Vil kombinere Suse og Ximian

Novell planlegger en ny Linux-versjon for pc-er i bedrifter. Den nye versjonen vil bestå av programvare fra både Suse og Ximian.
Novells oppkjøp av Suse Linux ble endelige godkjent tidligere i år, mens Ximian ble kjøpt i fjor. Så langt har programvaren fra de to Linux-selskapene levd separate liv. Men nå lover Novell at en ny Linux-versjon som kombinerer løsningene fra de to oppkjøpte selskapene, kommer i løpet av høsten.

Den nye programvarepakken, som ble vist fram under navnet Novell Linux Desktop på LinuxWorld i San Francisco sist uke, har en kjerne som er svært lik den som finnes i Suse Linux Enterprise Server. Både Gnome- og KDE-grensesnittet vil være en del av tilbudet fra Novell.

Novell vil i tillegg legge ved en del egenutviklet programvare, som fildelingsprogrammet Ifolder. Selskapet har også bekreftet at Real Networks' medieavspiller blir med, det samme gjør Mono, åpen-kildekodevarianten av Microsoft .Net. Kontorpakken OpenOffice vil også være en del av den nye Linux-pakken for pc.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste er det derimot usikkert om nettleseren Mozilla blir en del av Novells kommende Linux-framstøt.

Novell kommer til å markedsføre den nye "kontorpakken" under sitt eget merkenavn.