Vil kvitte seg med nettverket

Vil kvitte seg med nettverket

Mer enn halvparten av 70 it-sjefer i store virksomheter i Europa vil kvitte seg med hele eller deler av kommunikasjonsnettverket.
Det er it-sjefer i multinasjonale selskaper som synes datakommunikasjonen er blitt brysom. En undersøkelse viser at it-sjefene setter ut hele eller deler av infrastrukturen i løpet av de nærmeste 12 - 18 månedene.

Undersøkelsen er utført av nettverksselskapet Equant på deres årlige konferanse i 2004.

Har tillit

For mer enn 45 prosent er håpet å redusere kostnader og konsolidere nettverk. Mer enn 70 prosent følte det trygt å sette ut administrasjonen av kommunikasjonsnettverket for data og tale.

85 prosent oppga at de stolte mer på en leverandør av kommunikasjonstjenester enn en systemintegrator.

Resultatet får Equant til å forsterke sin profilendring fra en operatør av data og ip-nettverk til å bli en løsningsleverandør av infrastruktur og kommunikasjon med økt vekt på outsourcing.

Multinasjonale selskaper som Zurich Financials Services og JT International, har i løpet av de seneste månedene overlatt kontrollen av sine internasjonale nett til Equant.

-- Flere og flere organisasjoner ser at det ikke er god økonomi å bygge og administrere komplekse ip-baserte nettverk, uttaler Michel Picaud, konserndirektør og leder for globale løsninger i Equant.