Vil lære barn programmering

Et programmeringsspråk for barn basert på åpen kildekode lanseres snart.

Thomas Legowo, en 22 år gammel student fra universitetet i New South Wales i Australia, sier han har basert prosjektet sitt Robolab, på språket som brukes til å programmere Lego-roboter.

 

Legowo (kan navnet virkelig være tilfeldig.. ? red, anm.) og veilederen hans har tatt for seg deler av innholdet i Lego-språket og forbedret det. I tillegg har de utviklet et verktøy som skal gjøre det enklere å lære bort grunnleggende programmering til barn.

 

- Du kan bruke programmet mitt til å lære Not Quite C som brukes til å programmere Lego, deretter kan du bruke det til å programmere C, sier han til The Sydney Morning Herald.

 

Ingen feil

 

En viktig funksjon ved programmet er at det ikke tillater brukerne å ta feilsteg underveis. Dette skal resultere i et program uten syntaksfeil.

 

Språket har fått navnet fUNSoftWare og har også en layout manager som automatisk viser programmets layout gjennom hele kodeprosessen. Dette skal lære barne hvor viktig det er med god layout, spesielt i forhold til "debugging", eliminering av programfeil.

 

Programmet er skrevet i Java og er rettet mot barn mellom åtte og 15 år. Det skal være klart i februar.