Vil lære opp barna i koding

Microsoft prøver å få ungdom og barn til å lære seg programutvikling med Kid's Programming Language, KPL.

På sin webside, Coding4fun, inviterer Microsoft tredjepart-interesserte å delta i kodingen til nye applikasjoner med bruk av .Net og Windows.

 

Et av prosjektene på websiden er å utvikle et nytt utviklingsspråk for barn og ungdom. Programmet Kid's Programming Language, KPL har målet å gjøre det morsomt for barn å lære koding. KDL er utviklet av Morrison Schwart og kan lastes ned her.

 

Microsoft ser på KPL som en enkel måte å introdusere datakoding til barn og ungdom. Programmet har også en lett overgang til Visual Studio express fordi mange funksjoner ligner på hverandre.

 

Studenter

 

Microsoft satser hardt på å få ulike unge miljøer knyttet opp mot seg. Selskapet har også prosjekter som er rettet mot studenter, som Microsofts Developer Network, som gir studenter mulighet å laste ned gratis programvare.

 

- Microsoft har hatt stor suksess med penetrasjon av studentmarkedet med dette programmet. Studenter vil lettere ta i bruk Microsofts produkter etter de er ferdig med studiene sine, sier Rick Ross i JavaLobby til IDG News Service.