- Vil påvirke industrien enormt

På samme måte som elektroniske kontrollsystemer har skapt en radikal ytelsesforbedring for biler, tror Xerox-forskere at digital fargeprint vil oppleve de samme fordelene fra nye avanserte kontrollsystemer.
I en forskningsrapport fra Xerox-forskerne Eric S. Hamby og Eric M. Gross, sies følgende: Elektronisk kontrollsystemer som har blitt brukt i forbrenningsmotorer de siste ti-årene, fordobler de gjennomsnittlige hestekreftene per liter, samtidig som kostnadene og utslippene reduseres kraftig.

Forsøk på å bruke slike kontrollsystemer for den digitale printindustrien har bare så vidt begynt. Potensialet for systemenes og kontrollprinsippenes påvirkning av industrien er enormt, sier forskerne ifølge en pressemelding fra Xerox.

Kontrollsystemer er brukt når størrelser som temperatur, høyde og fart må måles, og brukes på ønsket vis over tid. Inntil nylig har ytelsen for digital-print primært vært oppnådd gjennom utforming av selve maskinvaren, ved å spesifisere høy toleranse på komponenter, tilhørende og underliggende systemer samt materialer.

Selv om Xerox har benyttet fargekontrollsystemer i foregående digitialprintere, så har Xerox iGen3

Digital Production Press krevd enda høyere ytelse, høyere hastighet og større nøyaktighet - til nivåer som ingen andre i industrien har kunnet oppnå. iGen3 er laget for høye volumer, korte frister, full-farge, on-demand og personifisert print.

Et forhold er aktiv manipulering av registreringen til hver av de fire fargeseparatorene. En kontroller justerer prosessen som printer gul, cyan, mangenta og svarte farger. Den vedlikeholder registreringsfeil på mindre enn 65 mikromillimeter (omtrent to-tredjedeler av tykkelsen til et hårstrå).

Et annet forhold er å styre papiret automatisk for å muliggjøre registrering av bilde-til-papir med mikromillimeters nøyaktighet. Kontrollsystemet som geleider papiret fra kassetten gjennom print-prosessen, er smart nok til å gjenkjenne hvilket papir eller medium som går gjennom enheten, slitasje på komponentene og effekten på temperatur og fuktighet. Kvaliteten på farge gjengivingen økes gjennom automatisk justering av farge og tone.

Andre områder hvor kontrollteknologi forventes å påvirke markedet til digital fargeprint, er pålitelighet, kostnader, konsistent kvalitet fra print til print, fra dag til dag og fra maskin til maskin.