Vil serieprodusere verdens største plasmaskjerm

LG Electronics starter serieproduksjon av verdens største plasmaskjerm - på 71 tommer.
I fjor høst presenterte LG Electronics en prototyp på en 71-tommers plasmaskjerm. Selskapet forteller i en pressemelding at interessen har vært svært stor, og mange har tatt kontakt for å kjøpe produktet. Nå starter LG Electronics serieproduksjon av kjempe-plasmaskjermen.

Markedet for 71-tommers plasmaskjermer er ikke stort, men det finnes en gruppe kjøpere som er villige til å betale for å få dette ettertraktede produktet hjem i stua, ifølge LG.

Med et bilde som er hele 1,75 meter bredt og nesten 1 meter høyt, er det vanskelig å ikke bli imponert. Dette er en skjerm som alle legger merke til.

-- Det finnes noen aktører som har utviklet prototyper på plasmaskjermer i lignende størrelse, men produktene har ikke vært i salg. Vi er de første som faktisk selger denne gigantiske plasmaskjermen på 71 tommer, sier Teija-Marie Pierre, nordisk markedssjef hos LG Electronics.

For å forstå hvor enorm skjermen er, kan man gjøre et lite tankeeksperiment. Hvis man benytter bilde-i-bilde-funksjonen og ser på fire kanaler samtidig, er det det samme som å se på fire 42-tommers plasma-TV-er.

Plasmaskjermen, MW-71PY10, kan bestilles fra og med oktober og koster rundt 415.000 kroner.