Vil ta lik pris for likt innhold

Vil ta lik pris for likt innhold

Canal Digital og Telenor kopierer Netcoms enkle prisstrategi. Nå heter det på Fornebu at Tv-kundene skal ha like priser for like tjenester.

Canal Digital Kabel TV justerer sine priser for individuelle kunder fra 1. november i år. Den nye standardprisen for disse kundene blir 167 kroner per måned.

"Prisjusteringen betyr at en del kunder får rimeligere og andre får dyrere kabel-TV, mens noen ikke vil oppleve forandring i prisene".

På den måten har Telenors kabel-tv-selskap, Canal Digital, sikret seg i alle bauer og kanter.

Endrer endelig kaosstrategi

Bakgrunnen for prisjusteringen er at Canal Digital ønsker at kundene skal ha like priser for like tjenester. I dag finnes det en mengde ulike priser for samme tv-innhold.

Dette er i realiteten en kaosstrategi som Telenor i sin tid selv la opp til.

Nyere kunder har til nå betalt mer enn de med gamle kontrakter selv om tjenesten har vært den samme. Kontraktsvilkårene ble forandret med virkning fra 1. juli i år.

Ikke så mye billigere

Canal Digitals standardpriser er i dag 179 kroner per måned. Den nye standardprisen blir 12 kroner lavere. det er altså ikke snakk om noen prisrevolusjon.

Prisjusteringen inkluderer også den årlige justeringen basert på endringer i konsumprisindeksen. Kundene får dermed ingen ny endring i prisene fra 1. januar 2005.

Vil oppgradere nettene

Standardiseringen av pris vil likestille like kunder, forenkle kundebehandlingen og gjøre det mulig å fortsette oppgraderingen av kabel-tv-nettene slik at enda flere kan få tilbud om Canal Digitals internett-produkter, melder selskapet.

Telenor og Canal Digital varsler ingen prisendringer nå for kunder i borettslag og andre med kollektive avtaler.